Lees hier elke twee weken een nieuw kortverhaal GRATIS (normaal 2.99 euro). Elk verhaal blijft twee weken lang online, en verdwijnt dan weer van de website. Alle verhalen blijven wel steeds te koop als e-book, dus als je er een gemist hebt, kan je het nog steeds kopen.

Veel leesplezier!

Nu gratis te lezen

Gratis verhaal vanaf 01 november tot en met 15 november 2019.

Dodelijk klimaat beheerst de wereld. Hitte. Droogte. Stormen. Branden. Overstromingen.

Extreem weer behoort tot de dagelijkse realiteit. Overleven is een strijd. Een harde strijd. Elke dag opnieuw.
Overstromingen maken de kussteden haast onbewoonbaar.

Maar Kelsey keert terug naar deze steden. Tussen de overstromingen door riskeert ze haar leven om waardevolle spullen te zoeken. Steeds op haar hoede voor het water. Maar ook voor andere mensen.

Geïnteresseerd in klimaatverandering, en de verschrikkelijke gevolgen voor de mensheid? De Killer Klimaat kortverhalen van Peeters Bjorn schetsen een verontrustend dystopish beeld van hoe de wereld er voor de volgende generaties uit zou kunnen zien.

Lees hier

Het volgende Gratis verhaal vanaf 16 november tot en met 30 november 2019.

Noor (19) en Noella (10) haastten zich naar het theater. Maar er speelt zich al een drama af, op de trappen voor het theater.

HARTENDIEFJES is de perfecte reeks voor lezers die van gezellige mysteries houden. De boeken in deze reeks van internationaal gepubliceerd auteur PEETERS BJORN, combineren mysterie, avontuur en humor, en zijn doordrongen van een gezellige warmte. De kortverhalen in de reeks zijn afwisselend kleine mysteries, en glimpen in het dagelijkse leven van de meisjes.

Helaas deze heb je net gemist.

was gratis vanaf 15 oktober  tot en met 31 oktober 2019

Treed binnen in een wereld waar rode roze groeien in een met bloed doordrenkte bodem. Waar schoonheid schuilt en liefde fluistert, maar elk moment je laatste kan zijn. BJORN PEETERS, auteur van de huiveringwekkende Infinitus Memorias reeks, neemt je mee naar werelden waar gevaar nooit veraf is en gewone mensen in staat zijn tot grootse daden. Goede, en slechte. Waar keuzes moeilijk zijn, en het verschil tussen juist en fout wel eens verloren raakt in de schemer. Wie van Dark Fantasy houdt, heeft met de GEKWELDEN reeks een duistere toevoeging aan de boekenplank in handen.

In WACHT HIER ontwaakt Mira in een onbekende kamer. Droomt ze dit? Een stem in de duisternis beweert van niet. Mira voelt dreigend gevaar, maar weet niet wat te doen. Of hoe ze weer thuis raakt.

Was gratis te lezen van  1 oktober  tot en met 15 oktober 2019.

Trek je broek op en hijs de vlag! Peeters Bjorn presenteert zijn alles-in-één-pot humorreeks: SERIEUS GRAPPIG! Vol kortverhalen die de auteur trots maken, en zijn vrienden beschaamd. Soms subtiel. Soms maniakaal. Gegarandeerd niet goedgekeurd door je deftige tante (wat zullen de mensen denken!). Dus plof je neer op de sofa (of waar dan ook) en laat de rest zich maar schamen. Deze reeks is genieten met een grijns van oor tot oor, en dat verdien je!

In DE GOUDEN JAREN staat Manuel klaar om met zijn lieve Tine te trouwen. Onverwacht bezoek strooit echter roet in het eten. En dan verliest hij ook nog een keer zijn broek! Een verhaal met een moraal, maar niet diegene die je zou verwachten.

was gratis te lezen van 15 september tot en met 30 september 2019

Uitgeput hijst Jella zich uit het kolkende water. Ternauwernood aan de dood ontsnapt, en niet voor de eerste keer. Daarmee is haar beproeving echter niet ten einde. Ze komen weer terug. Ze zoeken haar opnieuw. En ze zullen niet rusten voor ze haar te pakken krijgen. Een Ictiluni verhaal over de wreedheid van mensen en de schoonheid van muziek.

Duik andermaal in de wondermooie wereld van licht en macht met dit nieuwe, op zichzelf staande ICTILUNI kortverhaal.

Was gratis te lezen van 1 septemer tot 15 september.

De bus komt maar niet, en Amy moet haar pasgeboren dochtertje weldra de borst geven. Haar dochter buiten in de kou aan de borst leggen is geen optie. Voor een taxirit betalen evenmin. En dan begint het ook nog te regenen.
Maar een opvallend geklede oude man biedt zijn hulp aan.

MAMA MELK is een reeks hartverwarmende, grappige kortverhalen over een jonge mama die haar baby borstvoeding geeft op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. De MAMA MELK verhalen zijn uniek in hun soort, en een echte must read.

Was gratis te lezen tot 31 augustus

Dodelijk klimaat beheerst de wereld. Hitte. Droogte. Stormen. Branden. Overstromingen. Extreem weer behoort tot de dagelijkse realiteit. Overleven is een strijd. Een harde strijd. Elke dag opnieuw.
Toch koestert Kaylee de dromen van een jonge vrouw.
Een huwelijk met haar liefde, Dwayne. Een toekomst samen.
Maar dan moet ze eerst de tocht naar het meer zien te overleven.

Geïnteresseerd in klimaatverandering, en de verschrikkelijke gevolgen voor de mensheid? De Killer Klimaat kortverhalen van Peeters Bjorn schetsen een verontrustend dystopish beeld van hoe de wereld er voor de volgende generaties uit zou kunnen zien.

Was gratis te lezen tot en met 15 augustus

Kajali, een Hoge Edelheid, voelt een enorme drang om te moorden.

Iedereen krimpt in elkaar bij het zien van haar lange gestalte en zwarte ogen.

Alert op elke beweging die ze maakt, bang dat dit het laatste is dat ze zullen zien.

Een jong dienstmeisje betreedt voorzichtig Kajali’s kamer, met een emmer en spons in de hand.

Was gratis te lezen van 15 juli tot en met 30 juli

De stad brandt. De vijand trekt door de straten. Maar Dillan kan niet vluchten. Niet voor hij zijn vrouw heeft gevonden. Terwijl de stad rondom hem in vlammen opgaat, en steeds meer vijanden hem naar het leven staan, gaat hij tot het uiterste om haar te vinden. Maar zelfs als hij haar kan vinden. Hebben ze dan wel een kans om te ontsnappen? Is zijn vastberaden moed voldoende om hen te redden, of vallen ze in handen van de meedogenloze vijand?

Was gratis te lezen van 01 juli tot en met 15 juli

Dodelijk klimaat beheerst de wereld. Hitte. Droogte. Stormen. Branden. Overstromingen. Extreem weer behoort tot de dagelijkse realiteit. Overleven is een strijd. Een harde strijd. Elke dag opnieuw.
Maar een mens moet overleven, hoe dan ook.
Lorette helpt de brandweer, in ruil voor voedselbonnen.
Met gevaar voor eigen leven bestrijdt ze bosbranden… met vuur.

Geïnteresseerd in klimaatverandering, en de verschrikkelijke gevolgen voor de mensheid? De Killer Klimaat kortverhalen van Peeters Bjorn schetsen een verontrustend dystopish beeld van hoe de wereld er voor de volgende generaties uit zou kunnen zien.

Was gratis te lezen van 15 juni tot 30 juni

Vakantie ver van huis. Maar hemel! Op het strand ontmoet Lisa haar ‘lekker stuk’ buurman.
Lisa is getrouwd. Haar buurman ook. Maar het lijkt erop dat hij haar niet herkent!
In dat geval, kan een beetje flirten geen kwaad! Vast niet!

Hou je van dwaze situaties? En van hete strandvakanties? Dan is dit humoristische kortverhaal iets voor jou! Weet je meteen ook wat (niet) te doen, als je op vakantie je buur tegenkomt.

Was Gratis te lezen van 01Juni tot 15 Juni 2019

Overleven in de klokkenstad valt niet mee. Luce kan het weten. Het ene slechtbetaalde klusje volgt het andere op. Wanneer een circusdame haar een job in circus Ratala aanbiedt, stemt Luce toe. Zonder te vragen wat ze precies moet doen, in dat circus.

Maar geen vragen stellen… is riskant.

Reeds fan van de TEMPUS reeks? Laat dit verhaal dan niet in je collectie ontbreken! Circus Ratala speelt zich af kort vóór de gebeurtenissen in ‘De Uren Van De Rat’. Nieuw bij TEMPUS? Dan is dit korte verhaal de perfecte introductie tot de spannende wereld van tijd en klokken!

Was gratis te lezen van 15 mei tot en met 31 mei

Keer terug naar de Ictiluni wereld van licht en macht. Een man die zichzelf De Duelmeester noemt, zwerft samen met zijn amani gezel van streek naar streek. Hij houdt van bier en vrouwen. Zij hecht meer belang aan goede manieren en behoorlijk betaald werk. De ene keer bloederig en droef, dan weer absurd en humoristisch. Aan avonturen ontbreekt het deze twee onwaarschijnlijke vrienden nooit! DE CIRKEL VAN WRAAK is het eerste kortverhaal in de Verhalen Van De Duelmeester reeks.

Peeters Björn schreef al meer dan honderd boeken en kortverhalen in uiteenlopende genres. In het Fantasy genre schrijft hij naast de Ictiluni reeks ook boeken en kortverhalen in de Tempus (Steampunk Fantasy) en Infinitus Memorias (Dark Fantasy) wereld.
Was gratis te lezen tot van 01/05/2019 tot 15/05/2019

Een klein meisje gaat op gedwongen vakantie. Bij haar grootvader, die zijn koeien met de harde hand opvoedt. En zijn vrouw ook, die hele lekkere taarten bakt. Een verhaal met een loeiharde levensles die je hopelijk niet hoeft te krijgen.

Lees je graag humorverhalen, en mag daar al eens een koe in voorkomen? Laat dit verhaal dan zeker niet in je collectie ontbreken! Van de auteur die nog tientallen andere boeken en kortverhalen schreef, waaronder de humoristische Op Kot Met Jentel boeken.


Was gratis te lezen van 16/04/2019 tot 30/04/2019

Als lid van de militia staat Amina mee in voor de veiligheid in de stad. Als een groep wetenschappers plots niet meer van zich laat horen, trekt ze op onderzoek uit. Aanvankelijk lijkt het een routineklus, maar al snel blijkt dat niets minder waar is.

Een mysterieus kortverhaal in een steampunk wereld. Ben je fan van steampunk fantasy, of een liefhebber van korte mysterie verhalen? Laat dit verhaal dan niet in je collectie ontbreken!


Was gratis te lezen van 01/04/2019 tot 15/04/2019

Een Mama Melk kortverhaal

Amy wil haar dochtertje aan de borst leggen. Maar niemand gunt haar een rustig en warm plaatsje om het te doen. Als ze aan de overkant van de straat een autogarage ziet, besluit Amy wanhopig om het daar te vragen.
De ontvangst is anders dan ze had verwacht.

MAMA MELK is een reeks hartverwarmende, grappige kortverhalen over een jonge mama die haar baby borstvoeding geeft op de meest onwaarschijnlijke plaatsen. De MAMA MELK verhalen zijn uniek in hun soort, en een echte must read.


Was gratis te lezen van 01/03/2019 tot 15/03/2019

Luce, éénentwintig, zoekt werkt in het havendistrict.

Hongerig zwerft ze tussen de fabrieken en de kratten vol vis.

Een onverwachte ontmoeting geeft een spannende wending aan haar dag.

Reeds fan van de TEMPUS reeks? Laat dit verhaal dan niet in je collectie ontbreken! Nieuw bij TEMPUS? Dan is dit korte verhaal de perfecte eerste stap in de spannende wereld van tijd en klokken!

Was gratis te lezen van 15/02/2019 tot 28/02/2019

Duisternis viel over de wereld. En uit de schaduwen keerden ze terug. De zonden van de vader. En de zonden van de vader van de vader. Mensen leven angstvallig in het licht van lampen. Uit angst voor de gruwelen die uit de duisternis tevoorschijn komen.

Elris moet op zoek naar een vermiste vrouw. Maar de schaduwen op de kermis waar ze verdween, zijn diep. En ze herbergen dodelijk verdriet.

Keer terug naar de wereld van Infinitus Memorias met dit razend spannende kortverhaal.

Was gratis te lezen van 1/02/2019 tot 15/02/2019

Een feestje in een chic appartement. Swingmuziek, champagne en dure hapjes. Een beetje decadent maar best gezellig. Al weet je nooit wanneer de avond een onverwachte wending neemt.

Ellis weet hoe de wereld werkt. Ze vertrouwt enkel de revolver in haar handtas.

Ze komt om een job te doen.

Als je houdt van spannende en enigszins mysterieuze verhalen, met in de hoofdrol een vrouw die van aanpakken weet, dan kan je niet verkeerd doen met “Stille Droom”. Zes vlot lezende, spannende hoofdstukken die je woord voor woord verslonden hebt voordat je er erg in hebt.

Was gratis te lezen van 15/01/2019 tot 31/01/2019

Gaat Paulette (12) naar school? Neen, ze moet voor Flore een telefoonnummer bemachtigen. Daarvoor moet ze de gsm van een klasgenoot stelen. Geen probleem, of wel? Paulette’s eerste schooldag verloopt niet bepaald zoals gepland.

HARTENDIEFJES is de perfecte reeks voor lezers die van gezellige mysteries houden. De boeken in deze reeks van internationaal gepubliceerd auteur PEETERS BJORN, combineren mysterie, avontuur en humor, en zijn doordrongen van een gezellige warmte. De kortverhalen in de reeks zijn afwisselend kleine mysteries, en glimpen in het dagelijkse leven van de meisjes.

Was gratis te lezen van 01/01/2019 tot 15/01/2019

Het trouwfeest van Leslie’s zus verloopt zoals verwacht.
Dronken dansen. Zeurende tantes. Handtastelijke nonkels.
Nu al dronken worden, of eerst nog wat eten? Leslie is niet zeker.
De komst van een onbekend meisje, maakt de zaken nog ingewikkelder.

Een trouwfeest dat je niet wilt meemaken, maar een kortverhaal dat je zeker wilt lezen. Als je houdt van serieus absurde humor, tenminste. En begrijpt waarom een vrouw zichzelf al eens onder tafel moet drinken, als de rest van de familie het te bont maakt.

Was gratis te lezen van 16/12/2018 tot 31/12/2018

Kerstmis komt eraan! Paulette (13) en Anaïs (8) kochten net iets leuk. Voor zichzelf. Maar dan ontmoeten ze op de metro een meisje en haar mama. Voor hen wordt het duidelijk geen fijne kerst.

Een zaak voor Flore en haar HARTENDIEFJES? Dit lossen Paulette en Anaïs zelf wel even op!

Als ze het nu maar slim aanpakken.

Was gratis te lezen van 01/12/2018 tot 15/12/2018

Duisternis viel over de wereld. En uit de schaduwen keerden ze terug. De zonden van de vader. En de zonden van de vader van de vader. Mensen leven angstvallig in het licht van lampen. Uit angst voor de gruwelen die uit de duisternis tevoorschijn komen.

Inna is een huurling; enkel arme mensen nemen haar in dienst. Ze is blij met elke kans om wat geld te verdienen en haar gezin te onderhouden. Maar de risico’s die ze in haar eentje moet nemen, zijn enorm.

Keer terug naar de wereld van Infinitus Memorias met dit razend spannende kortverhaal.

Was gratis te lezen van 16/11/ 2018 tot 30/11/2018

Zoë Kingsley is intelligent, wilskrachtig en vindingrijk.
Maar goed ook. Want ze moet de moord op haar tante voorkomen.
En dat valt niet mee, wanneer zowat iedereen die oude heks wil vermoorden.

Miss Kingsley is een luchtige, humoristische detectivereeks met een twist. Fans van de boeken zullen zeker ook genieten van dit kortverhaal. Ken je Miss Kingsley nog niet? Dan is dit verhaal een ideale introductie.

Was gratis te lezen van 01/11/ 2018 tot 15/11/2018

Overleven in de klokkenstad valt niet mee. Luce kan het weten. Wanneer ze voor een huis staat waar water als een waterval van het dak stroomt, opent de deur. Een rijk uitziend meisje biedt Luce een betaling aan. Enkel maar om samen naar de tramhalte te wandelen.

Luce aanvaard het aanbod… maar krijgt daar al snel spijt van.

Reeds fan van de TEMPUS reeks? Laat dit verhaal dan niet in je collectie ontbreken! ‘Miss Kate’ speelt zich af kort vóór de gebeurtenissen in ‘De Uren Van De Rat’. Nieuw bij TEMPUS? Dan is dit korte verhaal de perfecte introductie tot de spannende wereld van tijd en klokken!

Gratis te lezen van 15/10/ 2018 tot 31/10/2018

Nog even, dan is de stad bevrijd van de Duitse bezetters.

Lilly haalt water uit de put. Ze hoort Britse gevechtsvliegtuigen over de stad vliegen.

Met een bezwaard gemoed Brengt Lilly de emmer water naar de keuken.

Ze moet haar moeder iets vertellen. En dit zou wel eens haar laatste kans kunnen zijn.

Met “Geheime geloften” schreef internationaal gepubliceerd Bjorn Peeters een tragisch kortverhaal over familie, liefde en keuzes.

Gratis te lezen tot 15/10/2018

Midden in de nacht. Chrissie, een studente, ligt te zuchten in haar bed.
Het is te heet om te slapen! Misschien eerst wat water drinken, in de keuken?
Maar dat nachtelijke uitstapje doorheen het studentenhuis loopt niet zoals verwacht.

Gratis te lezen tot 15 /09 /2018

Midden in de nacht. Chrissie, een studente, ligt te zuchten in haar bed.
Het is te heet om te slapen! Misschien eerst wat water drinken, in de keuken?
Maar dat nachtelijke uitstapje doorheen het studentenhuis loopt niet zoals verwacht.

Was gratis te lezen van 01/09/2018 tot 15/09/2018

Redrick werkt op een schip. Hard werk! Maar beter dan ploeteren op het veld.
En met heel wat meer vrijheid dan de meereizende soldaten krijgen.
Tenzij je door hen in de boeien wordt geslagen, natuurlijk!

Dit spannende kortverhaal vormt een wervelende inleiding op de knotsgekke AVONTUUR EILAND reeks van internationaal gepubliceerd auteur Peeters Björn. Werp een blik op het leven van je favoriete personages net vóór de gebeurtenissen in het eerste boek van de reeks: “Piratenprinses”.

was gratis te lezen van 15/08/2018 tot 31/08/2018

/Mira ontwaakt in een oude, stoffige kamer. Zonder herinnering aan hoe ze daar komt. Een stem uit de schaduw belooft haar te helpen, en vraagt haar naam. Een andere stem, waarschuwt Mira die in geen geval te vertellen.

Hoe komt ze in deze kamer? En belangrijker, wat voor gevaar dreigt er hier?

Mira moet uitzoeken wat er aan de hand is, en wie ze kan vertrouwen.

Duistere Fantasy, die je onderdompelt in een fascinerende, bloedstollende wereld. Een kortverhaal dat je zes hoofdstukken lang op het puntje van je stoel houdt. En je doet verlangen terug te keren naar de duistere wereld, waaruit Mira probeert te ontsnappen.

Wat is de prijs van liefde?

In een eeuwenoud bos ligt een mooie jonge vrouw.

Een onverwachte ontmoeting dreigt fataal af te lopen, en verandert uiteindelijk haar hele leven.

Een HARTENDIEFJES kortverhaal

De Barones maakt het weer bont! Anaïs (7) gaat samen met haar op opdracht… om iets terug te stelen van een gemeen uitziende oude dame. Maar Anaïs is onervaren. En met de Barones aan het stuur, gaat de trein al snel van de rails. Aan Anaïs om de situatie te redden!

HARTENDIEFJES is de perfecte reeks voor lezers die van gezellige mysteries houden. De boeken in deze reeks van internationaal gepubliceerd auteur PEETERS BJORN, combineren mysterie, avontuur en humor, en zijn doordrongen van een gezellige warmte. De kortverhalen in de reeks zijn afwisselend kleine mysteries, en glimpen in het dagelijkse leven van de meisjes.


Gratis te lezen tot en met van 19-03-2018 tot 05-07-2018

Chihiro keert terug naar het kasteel waar ze als kind woonde.
Het weerzien doet haar plezier, maar ook intens verdriet.
De bewakers op de muur mogen haar niet zien.
Maar Chihiro kent een geheime ingang.

Bloedstollende Dark Fantasy, van de hand van Björn Peeters, auteur van de Infinitus Memorias reeks en andere Dark Fantasy verhalen zoals “Wacht hier” en “Het derde uur”. Als je houdt van duistere verhalen die je hart niet onberoerd laten, probeer dan zeker “Het vergeten meisje” eens.


Was gratis te lezen van 01-03-2018 tot 18-03-2018

Het is Anke’s beurt om op jacht te gaan in de stad. Het is haar huwelijksnacht, maar dat houdt Anke niet tegen om haar plicht te doen, en op zoek te gaan naar een hart. Met haar kapmantel over haar hoofd getrokken, en haar pistool in de hand, trekt ze diep de stad in, om haar bloederige taak te vervullen. Of ze terugkeert, valt niet te voorspellen.

Dit bloedstollende, vijf hoofdstukken tellende kortverhaal van de hand van Björn Peeters, een van de meest productieve Nederlandstalige auteur, mag absoluut niet ontbreken in de digitale boekenkast van lezers die houden van duistere Urban Fantasy.

Was gratis te lezen van 19-03-2018 tot 01-04-2018

Parijs, december 1942. De stad is in handen van de Duitse bezetters, en voor zij die weerstand bieden aan de macht van de Führer, schuilt achter elke hoek gevaar.

Maya is een van de moedigen die weerstand bieden. Ze haast zich een druk treinstation binnen. Koffer in de hand. Verborgen onder haar jas, haar revolver.

Door een stom toeval, trekt ze de aandacht van een Duitse soldaat.

Een bloedstollend kortverhaal, in het door de Nazi’s bezette Parijs. Maak kennis met de bikkelharde, onnavolgbare Majoor Maya.

Was gratis te lezen van 02-04-2018 tot en met 15-04-2018

Een HARTENDIEFJES kortverhaal

Paulette, net dertien, neemt de trein naar de kust.

Het is een schooldag, maar Paulette heeft werk te doen.

Flore heeft haar hulp nodig bij een opdracht, dringend.

Paulette heeft echter geen idee wat haar te wachten staat.

Mysterie, humor en actie. De avonturen van de Hartendiefjes hebben alles in huis om zowel jong als oud te bekoren.

Was gratis te lezen van 16-04-2018 tot en met 29-04-2018

Een Dark Fantasy kortverhaal

Vasilka beult haar koetsier en de paarden af om sneller te rijden.
Graaf Zigor ontbood haar.

En aan een bevel van de graaf geef je best meteen gehoor.

Een adembenemend Dark Fantasy kortverhaal, dat het bloed in je aderen doet stollen.

Was gratis te lezen van 30-04-2018 tot en met 31-05-2018

Sophie begraaft vandaag haar vader, van wie ze ontzettend veel hield. Net op deze dag vol verdriet misdraagt haar vijfjarige dochter Florine zich.

“Sterren in de ochtend” laat niemand onberoerd. Dit kortverhaal over verdriet en gehouden beloftes doet je gegarandeerd tranen wegpinken.