HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 26

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

NIEUW GEKWELDEN VERHAAL

Deze week een nieuw verhaal in de GEKWELDEN reeks geschreven. Het zevende in de reeks, en het zal waarschijnlijk later dit jaar verschijnen. Eens ik er tien heb komt er een tweede kleine bundel, en dan een grotere bundel met alle tien verhalen in. Die tien zullen dan waarschijnlijk ook samen in een paperback verschijnen. Als ik hier meer nieuws over heb dan vertel ik het jullie.

Voor wie de reeks niet kent, hier is deel van de flaptekst.

Treed binnen in een wereld waar rode roze groeien in een met bloed doordrenkte bodem. Waar schoonheid schuilt en liefde fluistert, maar elk moment je laatste kan zijn. BJORN PEETERS, auteur van de huiveringwekkende Infinitus Memorias reeks, neemt je mee naar werelden waar gevaar nooit veraf is en gewone mensen in staat zijn tot grootse daden. Goede, en slechte. Waar keuzes moeilijk zijn, en het verschil tussen juist en fout wel eens verloren raakt in de schemer.

Daarnaast ook een kinderverhaal afgewerkt. Het tweede deel in de reeks HET GEHEIME LEVEN VAN MIJN SCHOOLJUF. Vroeg je je als kind ooit af wat je juf in haar vrije tijd deed? Wel, hier heb je het antwoord! In elk geval voor wat betreft deze taartjes etende en op een bromfiets rijdende juf. Het verhaal was alvast een hit ten huize van de schrijver. Geen idee wanneer deze reeks zal verschijnen, er wordt momenteel nog gewerkt aan een cover en dergelijke meer.

Nog ander werk gedaan deze week, maar niets waar ik veel over kan vertellen. Geprobeerd om weer wat fitter te worden. Door omstandigheden moeite gehad met vroeg opstaan en daardoor wel wat tijd verloren. Volgende week beter! Al bij al een gewone week in het leven van deze schrijver. Meer dan eens ideeën gehad voor leuke verhalen, maar sowieso niet genoeg tijd om ze allemaal uit te werken. Enkele daarvan probeer ik in gedachten te houden maar we zullen zien.

In een poging om wat meer overzicht te krijgen heb ik ook eens de stapel verhalen naast mijn bureau genomen, en alles op de vloer van mijn bureau geordend. Allemaal verhalen die al geschreven zijn maar nog niet in de pijplijn voor publicatie zitten. De vloer lag vol. Een heleboel kinderverhalen, een aantal Ictiluni verhalen, verschillende kortverhalen uit verschillende reeksen. Eerlijk, soms overweldigt het mij even hoeveel verhalen het allemaal zijn (en dan de boeken die klaarliggen!) maar een schrijverscarrière is een marathon, geen sprint. Met kalm verder werken komt het allemaal wel in orde.

Vandaag is er een nieuw OP KOT kortverhaal verschenen. Enkel als e-pub voorlopig, maar er zijn al plannen voor een paperback waar de nieuwe kortverhalen allemaal in zitten. Meer hierover later. Voor volgende zaterdag staat er een nieuwe episode in MAMA BETSY’S RADIOSHOW op het menu. Je kan het al in voorbestelling kopen als je wilt. Enkel e-pub voorlopig, maar uiteraard komt er later ook wel een bundel van de reeks. Deze is echt te leuk om niet als paperback te hebben.

Hieronder heb je de cover en de flaptekst voor episode #3

Hallo allemaal, en welkom bij de beste radioshow van het land! Zet je schrap op je stoel, want Mama Betsy neemt geen blad voor de mond. Wat je ervan denkt zal haar worst wezen, haar meningen knallen in het rond als gloeiend heet lood uit een ouderwets machinepistool. Steeds met haar enorme hart op de juiste plaats, en steeds bereid om te helpen. Maar dodelijk als een aanstormende trein voor idioten met een attitude. Advies over geld, inkopen, werk en nog veel meer! Zet maar lekker luid die radio en hou je vast aan alles behalve correct taalgebruik, want Mama Betsy gaat LIVE!

EPISODE 3

Inclusief verklarende woordenlijst voor Mama Betsy’s dialect.

FICTIE – HUMOR

De MAMA BETSY reeks is 16+

Daarmee zijn we weeral een week verder. Ongelofelijk hoe de tijd vliegt! Het is zaterdag dus ik wil voldoende tijd met het gezin doorbrengen, maar voor ik de computer afsluit duik ik nog even in een verhaal. Een paar uur aan een goed tempo schrijven en daarna een wandeling in de natuur met het hele gezin. Dat staat me wel aan. Hopelijk hebben jullie ook allemaal fijne plannen voor de rest van de dag!

Ik wens jullie een heel fijn weekend!

Björn