HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 19

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

EEN NIEUW ICTILUNI BOEK

Eerst en vooral, mijn beste wensen voor het nieuwe jaar! Dan, om het nieuwe jaar meteen goed van start te laten gaan, heb ik goed nieuws. Het duurde enkele dagen langer dan ik had verwacht, maar mijn nieuwe boek is klaar. Het is een kort boek van (in gedrukte vorm) een 130 tal bladzijden. Een Ictiluni verhaal! Het eerste echte boek in die wereld dat ik heb geschreven sinds het verschijnen van Are en Dina (in 2018). Het boek is echt nog maar net klaar. Eline is het nu aan het lezen. Meer zal ik er voorlopig niet over vertellen, behalve nog dat het met wat geluk later dit jaar verschijnt.

Meer informatie later!

Intussen start ik met het volgende verhaal (eens ik heb besloten welk) en verschijnt er volgende week zaterdag een gloednieuw Infinitus Memorias kortverhaal. Eline vindt het een van de meest beklijvende verhalen tot nu toe in die reeks, maar oordeel vooral zelf. Het is afzonderlijk te koop en zal ook deel uitmaken van de eerste Infinitus Memorias verhalen die in februari verschijnt. Enkel als e-book voorlopig, tot we aan de uitgeverskant weer zijn opgestart met de paperbacks. Misschien eind dit jaar al, misschien later. Dat kan ik helaas niet met zekerheid zeggen.

Hieronder heb je de cover en de flaptekst van Case: KG11-589-01

Daal af in de beangstigende wereld van Infinitus Memorias, waar gruwelijke zonden uit het verleden terugkeren uit de schaduw om zich op de levenden te wreken. In CASE: KG11-589-01 wacht Henri de komst van zijn dochter af. Eenzaam in het keukentje van zijn armoedige huisje. Eenzaam, maar niet alleen. Want net buiten het keukentje van het oude huis waart een gruwel uit het verleden rond. Een gruwel waar Henri weldra de huiveringwekkende details van zal leren kennen. Daal opnieuw af in de duister wereld van INFINITUS MEMORIAS, met dit huiveringwekkende nieuwe kortverhaal!

Kortverhaal (HORROR / ACTIE)

LET OP: niet voor gevoelige lezers! (16+)

Daarmee bereiken we alweer het einde van deze eerste blogpost in 2020!

Hoewel, niet helemaal. Zag je ooit al eens een tekenaar of schilder schetsen? Zoniet in levende lijve, dan misschien wel al op televisie. Ik ben van zin dit jaar zo nu en dan hetzelfde te doen, maar dan al schrijvend. Ik maak korte schetsen van een situatie met één of meerdere personages, als een oefening om aan een bepaalde vaardigheid te werken (bijvoorbeeld de beschrijving van een landschap), om eens iets nieuws uit te proberen, of gewoon om mijn verbeelding even de vrije loop te laten. Soms zullen die schetsen deel uitmaken van een van mijn bestaande reeksen, soms niet. Een schets kan een min of meer compleet verhaal zijn of niet. Het kan dat ik een schets ooit uitwerk tot een langer verhaal, maar niet noodzakelijk. Elke week zal ik één van mijn schetsen hier met jullie delen. Ik zal er steeds op voorhand het genre bij vermelden, en eventueel tot welke reeks ze behoort. In principe laat ik de schetsen steeds enkele maanden online staan, dus je kan een eind terugbladeren als je wilt.

Maar ze blijven niet voor altijd staan, dus kom regelmatig terug als je ze allemaal wilt lezen.

Ik hoop dat jullie hier evenveel plezier als ik aan zullen beleven.

De eerste schets komt er volgende week al aan!

Fijn weekend allemaal!

Björn

 

FOTO ©: alinayudina| Depositphotos.com