HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 18

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

VOORUITBLIK OP 2020

Er valt niet meer aan te ontkomen, het einde van het jaar 2019 is ons op een zucht genaderd. Ik kan niet zeggen dat ik al helemaal op adem ben gekomen na het kerstfeest. Niet dat ik op de tafel heb staan dansen of zo, maar ondergetekende auteur is al even geen twintig meer. Ook een feest waar niet op de tafels wordt gedanst vergt even op adem komen achteraf. Het eetfestijn in het bijzonder ligt nog niet ver genoeg achter me dat ik al klaar ben voor het oudejaarsmenu.

Ondanks de feestelijkheden heb ik de afgelopen week een behoorlijk stuk geschreven.

Ik hoefde niet per se te schrijven (niemand had het me kwalijk genomen als ik dat niet deed, in de week van kerst) maar als ik diep in een verhaal zit dan werk ik liever verder. Op de feestdagen zelf schrijf ik dan wat minder, zodat ik voldoende tijd met mijn gezin en familie kan doorbrengen. Maar een paar uurtjes schrijven lukt normaal gezien wel altijd, zelfs tijdens de feestperiode. Intussen zit ik midden in de climax van het verhaal, en het zou kunnen dat ik het boek dit jaar nog afwerk.

Het laatste boek van 2019!

Ik vertel zelden iets over verhalen waar ik nog aan werk, maar wil wel al onthullen dat het boek deel uitmaakt van een van mijn grotere reeksen. Meer geef ik niet prijs. Zelfs Eline weet er nog niets over, en zei leest al mijn verhalen als eerste. Wat ik ook wel kan vertellen is dat het boek waarschijnlijk volgend jaar zal verschijnen. Zodra ik klaar ben om er meer over te vertellen, doe ik dat hier. Dus hou de blog in de gaten. In 2020 komen er trouwens heel wat nieuwe verhalen aan, zowel in reeksen die al een tijdje lopen als in nieuwere reeksen.

Er staat al heel wat klaar.

Het komende jaar wordt er een van veranderingen voor mijn gezin.

Goede veranderingen, maar die zullen evengoed de nodige tijd en energie vragen. Het zou dan ook niet verstandig zijn het komende jaar tegemoet te treden met het voornemen om meer verhalen dan ooit te schrijven. Maar ik ben van zin om volgend jaar enkele hele leuke verhalen te schrijven, en als het me lukt om tijdens de feestdagen te schrijven, dan zal het me het komende jaar ook wel lukken om regelmatig enkele uurtjes afzondering op te zoeken en aan mijn verhalen te werken. Zoniet, hoef ik maar mijn hand uit te steken en iets van de stapel naast mijn bureau te nemen.

Daar liggen nog heel wat ongepubliceerde verhalen.

In de schuif liggen zelfs nog zeven boeken (uit een reeks van tien), die ook wel eens gepubliceerd zouden mogen worden. We zullen zien wat het nieuwe jaar brengt voor zover het boeken betreft, maar een ding kan ik jullie al wel beloven. Er zal de komende maanden regelmatig wat nieuws te lezen vallen en na een reeks kortverhalen, komen er in 2020 ook weer boeken aan! En het jaar start meteen met een knaller! Op zaterdag 4 januari verschijnt de eerste episode van een tiendelige humorreeks. Het is zonder twijfel een van mijn meer gewaagde reeksen. Zowel wat betreft de inhoud als het taalgebruik, dat nu niet bepaald helemaal 100% correct algemeen en beschaafd Nederlands is.

Niet voor iedereen.

Maar als je fan bent van mijn andere humor verhalen en het nieuwe jaar lachend wil inzetten, neem dan eens een kijkje. Ik zal zelfs meer zeggen. Als je benieuwd bent, stuur me dan een mailtje en je krijgt de eerste episode gratis en in exclusieve preview van me (in e-pub, want dat is voorlopig de enige editie die er is). Aanbod geldig tot aan de publicatiedatum, dus tot 04-01-2020. Mail naar bjorn@peetersbjorn.be. Wees wel geduldig voor een antwoord, want de kans bestaat dat ik met een glas in de hand aan het aftellen ben voor het nieuwe jaar.

Hieronder heb je de cover en de flaptekst.

Hallo allemaal, en welkom bij de beste radioshow van het land! Zet je schrap op je stoel, want Mama Betsy neemt geen blad voor de mond. Wat je ervan denkt zal haar worst wezen, haar meningen knallen in het rond als gloeiend heet lood uit een ouderwets machinepistool. Steeds met haar enorme hart op de juiste plaats, en steeds bereid om te helpen. Maar dodelijk als een aanstormende trein voor idioten met een attitude. Advies over geld, inkopen, werk en nog veel meer! Zet maar lekker luid die radio en hou je vast aan alles behalve correct taalgebruik, want Mama Betsy gaat LIVE!

EPISODE 1

Inclusief verklarende woordenlijst voor Mama Betsy’s dialect.

De MAMA BETSY reeks is 16+

Humor

Daarmee bereiken we het einde van deze laatste blogpost voor 2019!

Later deze middag staat er een uitstap naar de winkel gepland, om al even naar de vroege solden te kijken. Het weer is mooi en dat is ideaal, want het is een heel eind rijden met de fiets. Ik wens jullie allemaal nog een heel fijn weekend toe, en ook hele fijne eindejaarsfeesten. We zien elkaar terug in het nieuwe jaar! Tot dan, en veel plezier!

 

 

PS: Ik ken de man op de foto niet, maar hij ziet er klaar voor het nieuwe jaar uit! Laat ons proberen om ook zo klaar te zijn voor het nieuwe jaar, met of zonder badmuts!


FOTO ©: AndrewLozovyi | Depositphotos.com