HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 15

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

HET EINDE VAN HET JAAR NADERT

Nu de Sint zijn jaarlijkse bezoek heeft gebracht en de pakjesboot weer richting Spanje vaart, komt het einde van het jaar met wel heel rasse schreden dichterbij. Tijd om voorbereidingen te treffen voor de feesten waarmee we de donkere dagen van december opfleuren. Tijd om de lichtjes van zolder te halen, en het huis binnen en buiten in zijn kerstkostuum te hijsen. Maar ook tijd om eens even terug te blikken op het jaar dat achter ons ligt, en vooruit te kijken naar het jaar dat nu nog als een onbeschreven blad voor ons ligt te wachten.

Dat doet deze schrijver ook.

Voor mij was het afgelopen jaar er een van vele kortverhalen.

Een blik op de publicatieplanning van het afgelopen jaar toont kortverhalen van Ictiluni, zoals De Poel Van Sherazerra en Ashaton’s rozen. Nieuwe Majoor Maya verhalen (en nieuwe covers voor de reeks). Een nieuw verhaal in de Gekwelden reeks. Een nieuw Hartendiefjes kortverhaal. Een nieuw kortverhaal van Misse Kingsley. De start van het derde seizoen van Abbey, waarvan dit jaar al vier episodes verschenen. De twee eerste episodes van de nieuwe YNA! reeks. Verschillende humor verhalen, zowel in de Mossel! reeks als in andere humor reeksen.

Best wel wat.

Natuurlijk had ik meer willen schrijven, maar ja.

Je limieten leren kennen (en die van situaties) hoort bij het leven.

Geen reden om te treuren bovendien, want het nieuwe jaar komt er al aan. De voorbereidingen daarvoor zijn hier reeds in volle gang. De publicatieplanning zit al vol tot ergens in maart, en voor de maanden daarna staat er ook al heel wat gepland. Hier komt een verhaal pas op de planning te staan als het geschreven is, dus de verhalen die we nu plannen die liggen ook echt al klaar. Vaak hebben ze alleen nog maar een cover en een laatste redactieronde nodig. De afgelopen week hebben we erg veel aandacht besteed aan de covers voor volgend jaar.

Bijvoorbeeld die voor vijf nieuwe OP KOT kortverhalen!

Het is moeilijk te geloven (voor mij althans) maar het is alweer een hele tijd geleden dat ik Op Kot Met Jentel schreef. De avonturen van Jentel en haar vriendinnen zijn afgerond in het laatste boek van de reeks, maar ik kon nog geen afscheid nemen van de OP KOT wereld. Daarom heb ik nog vijf nieuwe verhalen geschreven. Niet met Jentel en haar vriendinnen in de hoofdrol (misschien later) maar met vergelijkbare doldwaze toestanden. Ik heb enorm genoten van het schrijven ervan, en ben zeker dat ik in de toekomst nog meer in de wereld van OP KOT zal willen schrijven.

Een nieuw coverconcept was daarom wel op zijn plaats.

Van links naar rechts eerst de vijf kortverhalen in de volgorde dat ze zullen verschijnen. Helemaal rechts staat de E-bundel met alle vijf de verhalen. Voor de flapteksten van de verhalen is het nog iets te vroeg. De verhalen moeten ook nog een laatste redactieronde krijgen. Maar ze komen er allemaal aan in de eerste helft van 2020, dus lang hoef je niet te wachten.

De nieuwe OP KOT verhalen zijn maar een fractie van wat er volgend jaar verschijnt. Er liggen nog heel wat andere verhalen klaar voor 2020, en ik ben van plan om nog heel wat te schrijven. Zowel in bestaande reeksen als in nieuwe. Heel wat te doen dus! Maar intussen loopt de planning voor dit jaar natuurlijk verder, want we hebben tenslotte nog een paar weken tegoed in 2019. Volgende week verschijnt Verkeerde Maat, een verhaal uit de Serieus Grappig reeks. Als je niet van absurde humor houdt, denk er dan niet eens aan om dit verhaal te lezen.

Serieus.

Wel fan van absurde humor?

Ga dan je gang, en geniet van het vreemdste kortverhaal dat je dit jaar zal lezen.

Hieronder heb je alvast de cover en de flaptekst.

Trek je broek op en hijs de vlag! Peeters Bjorn presenteert zijn alles-in-één-pot humorreeks: SERIEUS GRAPPIG! Vol kortverhalen die de auteur trots maken, en zijn vrienden beschaamd. Soms subtiel. Soms maniakaal. Gegarandeerd niet goedgekeurd door je deftige tante (wat zullen de mensen denken!). Dus plof je neer op de sofa (of waar dan ook) en laat de rest zich maar schamen. Deze reeks is genieten met een grijns van oor tot oor, en dat verdien je!

Voor elk probleem bestaat een goede oplossing. Ook een slechte. En ook een super-verschrikkelijke-hier-durf-ik-me-nooit-meer-te-vertonen oplossing. Hoe weet je het verschil? Soms moet je het er gewoon op wagen! Maar soms ook echt niet. Alfred kan ervan meespreken! ONDERMAATS belooft spetterend entertainment. En een wijze levensles, die je hopelijk nooit zelf hoeft te leren.

De SERIEUS GRAPPIG reeks is 16+

KORTVERHAAL

Humor

En zo hebben we weer het einde van deze blogpost bereikt.

Mijn spieren zeuren nog, na de judo training van gisteren, maar als het weer meezit dan staat er straks een wandeling met het gezin op het programma. Door de velden, naar een reeks zandbergen zo hoog als een klein huis. Daar vallen avonturen te beleven, namelijk. En als de kinderen avonturen beleven, dan moeten papa’s een oogje in het zeil houden.

En leuke verhalen verzinnen bij de avonturen, dat spreekt voor zich.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn en gezellig weekend toe!

 

PS: Ik ken de kerstboom op de foto niet, maar het is een hele mooie kerstboom! Laat ons dankbaar zijn voor alle mooie kerstbomen in de wereld! Ze vrolijken de donkere maanden op en waken over de cadeautjes tot we klaar zijn om ze aan onze geliefden te geven. Deze heildronk is voor elke kerstboom in de wereld. Een welgemeend dankjewel!


FOTO ©: SergKovbasyuk| Depositphotos.com