HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 8

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

ORDE IN DE ICTILUNI WERELD

Eerder deze week ben ik begonnen met een werk dat al lang lag te wachten, namelijk orde scheppen in mijn bestanden en mappen van ICTILUNI. Intussen telt de reeks al een complete saga (De Twee Prinsessen), het begin van een nieuwe saga (Zon en Maan), een humoristische verhalenreeks (De Duelmeester), een legende (Are En Dina) en een aantal losstaande kortverhalen.

En dat zijn alleen nog maar de dingen waar jullie al weet van hebben.

Er staat heel wat op stapel voor ICTILUNI dat voorlopig nog geheim blijft.

Dat zijn heel wat computerbestanden, van de tekstfiles waarin de verhalen zelf staan, tot alles met betrekking tot de covers (die ik zelf ontwerp) en een heleboel bijkomende documenten. Niet al die documenten waren volgens hetzelfde systeem geordend, en dat was vervelend. Van een aantal bestanden had ik ook meerdere kopieën. Dat is onpraktisch want je loopt altijd het risico om met een verkeerd bronbestand aan de slag te gaan, waardoor in een nieuwe editie mogelijk kleine fouten sluipen die eigenlijk al waren verbeterd.

Dan waren er ook nog een heleboel oude bestanden.

Covers van eerdere edities bijvoorbeeld.

Die bestanden wil ik niet per se kwijt (ten dele zijn het herinneringen voor mij) maar ik wil ze ook niet in de weg hebben, als ik naar een bepaald bestand op zoek ben. Dus heb ik al die oudere bestanden (niet de dubbele, maar wel enkele oudere versies) samengebracht in een aparte map. Zo kan ik er snel bij als het ooit nodig is, maar ze maken geen rommeltje van het geheel.

Een heel werk.

Maar het was noodzakelijk. Ten eerste naar de toekomst toe. Stel dat ik op een goede morgen besluit om te gaan skiën (zal niet snel gebeuren, maar wie weet) en ik kom terecht in een lawine. Je weet maar nooit, het kan best wel eens een tijdje duren voor ze me weer vinden. En wie weet hoe lang moeten ze me voor de verwarming zetten voor ik weer ontdooid ben. Als iemand dan intussen om wat voor reden ook een Ictiluni bestand nodig heeft. Wel, dan kan die alles makkelijk vinden in de nieuw gesorteerde en overzichtelijke mappen.

Dat is één reden.

De andere reden is voorbereiding op toekomstige ICTILUNI projecten.

Er staan zoals ik al zei heel wat nieuwigheden op stapel. Het zal niet allemaal voor meteen zijn, maar dit was voor mij een belangrijke eerste stap. Niet enkel praktisch, maar ook mentaal. Orde op zaken stellen en overzicht creëren, zodat de reeks van mijn kant klaar is om verder uit te breiden. En uitbreiden zal ze doen! Ik kan jullie nog niets vertellen over het wat of wanneer, maar één ding kan ik jullie wel al vertellen. Wat mij betreft is de ICTILUNI reeks maar net begonnen.

En dat maakt mij heel enthousiast.

Geheel toevallig maar eigenlijk wel passend bij deze blogpost, verschijnt er volgende week een nieuw ICTILUNI kortverhaal in de DUELMEESTER reeks. LAAF DE DORSTIGEN verschijnt zoals de meeste andere nieuwe verhalen op woensdag. Het is een DUELMEESTER verhaal, dus verwacht je maar aan gekke toestanden! Het is een kortverhaal, dus enkel digitaal te koop tot we het als deel van een paperback verhalenbundel uitbrengen. Dat komt wel, maar niet meer dit jaar. Het verhaal is ook te lezen als onderdeel van het KOBO-plus abonnement, maar het is mogelijk dat we in de toekomst geen losstaande verhalen meer in het abonnement plaatsen. Wel de bundels nog, dus je zal de verhalen nog steeds in het abonnement kunnen lezen.

Meer uitleg daarover later.

Hieronder alvast de cover en flaptekst voor LAAF DE DORSTIGEN.

Keer terug naar de Ictiluni wereld van licht en macht. Een man die zichzelf De Duelmeester noemt, zwerft samen met zijn amani gezel van streek naar streek. Hij houdt van bier en vrouwen. Zij hecht meer belang aan goede manieren en behoorlijk betaald werk. De ene keer bloederig en droef, dan weer absurd en humoristisch. Aan avonturen ontbreekt het deze twee onwaarschijnlijke vrienden nooit!


In LAAF DE DORSTIGEN, het zesde verhaal in de reeks, zit Nudd diep in de put. Maar echt diep in de put! En het valt natuurlijk weer aan Linde toe om hem te helpen. Misschien zou ze het hem beter zelf laten uitzoeken, de idioot! Hoe dan ook, het zal niet meevallen om Nudd (en zichzelf) dit keer uit de problemen te krijgen.

KORTVERHAAL (Fantasy / Humor)

 

En zo hebben we weer het einde van deze blogpost bereikt.

Mijn vrouw heeft een vrije dag vandaag (vaak werkt ze op zaterdag) dus misschien beperk ik het werken ook wel wat vandaag, om wat tijd samen met het gezin door te brengen. Als het weer meezit en het begint niet opnieuw te regenen, is het misschien een goed moment voor een uitstap samen. We zullen zien. In elk geval, hoop ik dat jullie ook een fijne zaterdag hebben.

En ik wens jullie een heel fijn weekend!

 

PS: Ik ben niet de man op de foto, en dat is niet mijn privévliegtuig. Wanneer ik ergens naartoe ga neem ik meestal de fiets. Dus ik ben hier niet helemaal zeker van, maar ik denk dat de foto hierboven een accuraat beeld is van hoe (iets) bekendere schrijvers reizen. Dat heeft ook zo zijn nadelen. Aan de blik van de man te zien, denk ik dat zijn vrouw hem meeneemt naar de handtassenwinkel. Wat zou hij nu graag zeggen: “Ik wil wel schat, maar het is te ver om te fietsen!”


FOTO ©: VitalikRadko | Depositphotos.com