HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 7

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

RUSTIG AAN, DEZE WEEK

Hop, naar een ziektevrije week? Dat was vorige zaterdag de wens, maar helaas. Iedereen heeft zo zijn of haar eigen manier van ziek zijn. Bij ondergetekende schrijver gaat het als volgt. Ik word ziek en besluit om het iets rustiger aan te doen. Misschien doe ik dat ook echt, misschien niet. Ofwel heb ik geluk en word snel beter. Ofwel word ik zieker. Als de ziekte ernstig genoeg is, ben ik voor enkele dagen gevloerd. Dit is het moment van de goede voornemens.

Vanaf nu eet ik alleen nog maar gezond, zodat ik minder snel ziek word!

Vanaf nu sport ik vaker, zodat ik minder snel ziek word! En ik neem meer rust!

Een deel van die voornemens zal het halen, en een deel wordt vergeten tot de volgende keer dat ik ziek ben. En dan komt het moment dat ik mezelf iets beter voel. Mensen raden me aan om nog te rusten, tot ik helemaal beter ben. Dat doe ik niet, want ik heb al te lang stilgezeten. Ik ga weer aan de slag, of onderneem lange fietstochten (om even buiten te zijn). Andere mensen hebben gelijk, en ik niet. Dus word ik weer zieker. Als ik geluk heb, maar een beetje zieker. Als ik pech heb, ben ik weer voor enkele dagen gevloerd. Ditmaal geef ik toe, en doe het even wat rustiger aan.

Tot ik het weer beu ben om stil te zitten en te rusten.

Uiteindelijk genees ik weer.

Het ziek zijn van deze week kon misschien vermeden worden, als ik vorige week wat meer rust had genomen. Maar gedane zaken nemen geen keer, zoals ze zeggen. In elk geval heb ik het deze week wat kalmer aan gedaan. Enkele verhalen in de DAANTJE’S DIEREN reeks, meer is me deze week niet gelukt om te schrijven. Mijn zoontje is er blij mee, want hij vind de verhaaltjes leuk en mijn vrouw leest ze aan hem voor zodra ik er klaar mee ben.

Oh, ik ben gisteren ook nog aan een nieuw kortverhaal begonnen.

Ik ben er niet ver mee geraakt (te weinig tijd) en kan er dus nog niets over vertellen.

Het is me deze week niet gelukt om veel te tekenen (mede door het ziek zijn) maar het lijkt me nog steeds fantastisch leuk om ooit schrijven en tekenen te kunnen combineren. Dus daar moet ik de komende weken ook maar een keer tijd voor vrijmaken. Het zou betekenen dat ik een tweede taal heb om mijn verhalen te vertellen. Het biedt ook heel wat mogelijkheden als ik ooit posters of andere leuke extra’s wil maken. Zelf een scène uit ICTILUNI kunnen schilderen voor een poster zou werkelijk fantastisch zijn. Posters van ABBEY bij haar vliegtuigen zou ook heel leuk zijn. Oh en wat dacht je van familieportretten van de HARTENDIEFJES, of kerstkaarten met de meisjes en De Barones erop? Of een klassiek olieverfschilderij van MISS KINGSLEY in haar salon?

Eindeloos veel mogelijkheden!

Ik word al enthousiast door eraan te denken!

Maar helaas, het zal nog niet voor volgende week zijn. Wat wel voor volgende week zal zijn, is de publicatie van het derde MAJOOR MAYA kortverhaal. DE BELOFTE verschijnt op woensdag als e-book en is nog niet als paperback te krijgen. Ik vermoed dat we volgend jaar wel een bundel van de eerste vijf MAJOOR MAYA verhalen in paperback zullen uitbrengen. Geen beloftes (no pun intended) maar er is een redelijke kans. Tot dan is het verhaal enkel te koop als e-book, en ook te lezen in het KOBO-plus abonnement. Hieronder de cover en de flaptekst.

Een van ‘s werelds meest verwoestende oorlogen houdt de wereld in zijn greep. Europa kreunt onder het juk van de Duitse bezetters. Majoor Maya riskeert haar leven om de Nazi’s in het geheim te bestrijden. Sabotage, spionage, ontvoering, alle middelen zijn goed om de vijand te schaden. Met onschuldige burgers in de buurt valt dat niet mee, maar de bikkelharde Majoor Maya geeft nooit op voordat de missie is volbracht.


In DE BELOFTE zet Majoor Maya haar leven op het spel om een oude belofte te vervullen. Geen tegenslag of Duitse soldaat kan haar van dat doel afbrengen. Ofwel vervult ze haar belofte, ofwel sterft ze tijdens het proberen. Want één iets staat vast: deze belofte zal ze niet breken!

KORTVERHAAL (Actie / Avontuur)

 

Daarmee komen we alweer aan het einde van deze blogpost.

Er ligt nog een onafgewerkt kortverhaal te wachten, en er moet nog worden gewinkeld (niet door mijn vrouw, want die is heel de dag op haar werk). Maar het voornemen is om ook wat te rusten vandaag, zodat volgende week wel ziektevrij kan verlopen. En ik weer wat meer kan schrijven, zodat de ideeën voor nieuwe verhalen me niet helemaal onder de voet lopen.

Ik wens jullie een heel fijn weekend!

 

PS: Mensen vragen wel eens waar schrijvers hun ideeën vandaan halen. De waarheid, is dat ideeën altijd en overal te vinden zijn. Ik zou bovenstaande foto kunnen verwerken tot een cover. En dan op basis van de inspiratie die deze foto biedt een verhalenreeks schrijven. Misschien moet ik dat doen. Ik heb nog geen post-apocalyptische avonturenreeks… nu ja, we zullen wel zien.


FOTO ©: HayDmitriy| Depositphotos.com