HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 6

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

HET WIEL, EN DAANTJES DIEREN

Helaas wisten de microben me weer te vinden deze week, waardoor rust en niet verhalen schrijven de aanbevolen tijdsbesteding was. Grote werken konden daardoor niet plaatsvinden, maar het is me gelukt om een nieuw WIEL VAN MISERIE verhaal te schrijven!

Geweldig leuke verhalen om te schrijven!

WIEL VAN MISERIE is zonder twijfel een van mijn gekste humor reeksen, en het is altijd een bijzondere ervaring om eraan te werken. Een ideaal moment om mezelf even af te vragen: zouden in de realiteit mensen echt zo gek zijn om een spelshow als WIEL VAN MISERIE te maken? Zouden ze eraan deelnemen? Geen idee! Maar ik ben zeker dat als er een echte show zoals WIEL VAN MISERIE op televisie zou zijn, véél mensen ernaar zouden kijken.

Gewoon om te kijken hoeveel absurde miserie een medemens wil doorstaan.

Na de doldwaze fratsen van WIEL VAN MISERIE (een 16+ reeks, trouwens) heb ik het roer omgegooid, en ben ik een nieuwe reeks kinderverhalen gestart. De reeks zal DAANTJE’S DIEREN heten en is een mix van humor en avontuur, voor kinderen vanaf een jaar of vier. De eerste verhaaltjes zijn al voorgelezen aan mijn zoontje. Het lijkt me leuk om de reeks in eerste instantie uit te breiden tot een vijftiental verhaaltjes, net zoals de reeks van De Schoolheks.

We zullen zien wat de komende weken brengen.

Verder was het noodgedwongen een redelijk kalme week. Ik heb lopen denken aan hoe we in de toekomst verhaaltjes zoals DAANTJE’S DIEREN op de markt kunnen brengen. Eerste edities van de verhalen zullen om praktische redenen zonder illustraties zijn. Dat zie je niet vaak tegenwoordig, maar ik weet uit ervaring dat illustraties niet noodzakelijk zijn voor kinderen. Ik vertel mijn zoontje alle dagen verhalen. Zowel korte verhalen als vervolgverhalen die meerdere weken duren, met elke dag een episode bij het ontbijt. Dat werkt prima zonder illustraties.

De meeste kinderen hebben een meer dan behoorlijke verbeeldingskracht.

Toch lijkt het me leuk om ook een geïllustreerde editie van de verhalen te hebben, dus daar gaan we naar de toekomst toe aan werken. Hoe dat er allemaal zal uitzien? Daar kan ik nu nog niet te veel over vertellen. Wat ik jullie wel kan vertellen: volgende week woensdag verschijnt SERIEUS GRAPPIG: De Eerste E-Bundel. Dat zei ik vorige week ook al, ik weet het! Maar ik had helaas weer eens niet goed op de planning gekeken. Dit keer klopt het echt wel. Volgende week woensdag kan je de collectie van vijf HUMOR kortverhalen kopen (enkel als e-book). Alle vijf de verhalen zijn eerder al eens uitgegeven, maar behoorden toen nog niet tot een reeks. We hebben ze nu ondergebracht in de SERIEUS GRAPPIG reeks. Ook de individuele verhalen zijn opnieuw uitgebracht en hebben een nieuwe cover. En ja, dat is echt een dame die omhoog vliegt terwijl ze wind lost. Als je dat té vindt dan lees je beter wat anders, want de cover is passend voor het soort verhalen in deze reeks.

Hieronder de cover van de (heruitgegeven) bundel, en de flaptekst.

Trek je broek op en hijs de vlag! Peeters Bjorn presenteert zijn alles-in-één-pot humorreeks: SERIEUS GRAPPIG! Vol kortverhalen die de auteur trots maken, en zijn vrienden beschaamd. Soms subtiel. Soms maniakaal. Gegarandeerd niet goedgekeurd door je deftige tante (wat zullen de mensen denken!). Dus plof je neer op de sofa (of waar dan ook) en laat de rest zich maar schamen. Deze reeks is genieten met een grijns van oor tot oor, en dat verdien je!


In SERIEUS GRAPPIG: DE EERSTE E-BUNDEL krijg je de vijf eerste verhalen uit de reeks, voor een plezierig prijsje. Maak al maar wat tijd vrij in je dag, want dit wordt lachen!

Deze bundel bevat:

Roze Garnalen

Adieu!

Ontbijt Voor De Koning

De Gouden Jaren

Baby Ik Love Van Jou

De SERIEUS GRAPPIG reeks is 16+

BUNDEL (Humor)

 

Daarmee is deze blogpost weer stilaan ten einde.

Daar het invasieleger der microben nog niet geheel is verslagen, zal de rest van de middag vooral met rustige activiteiten worden gevuld. Misschien even een ritje met de (elektrische) fiets maken, we zullen zien. En dan hop, naar een ziektevrije nieuwe week!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

 

PS: Ik ken de mannen op de foto niet, maar dit is hoe mensen die ernstig werk verrichten eruitzien. Een schrijver aan het werk ziet er lang niet zo ernstig uit. Vrolijk muziekje op de achtergrond, blikje appelsap met bruis bij de hand. Grijns op zijn gezicht, en puntje van zijn tong uit de mondhoek. Niet heel ernstig! Misschien als ik ook een das aantrek?


FOTO ©: HayDmitriy| Depositphotos.com