HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 5

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

HA HA HUMOR EN HORROR

Even aandacht: deze post is niet voor de jongste lezertjes onder ons.

Een kalme week zonder veel opzienbarends. Het merendeel van de dagen heb ik besteed aan nieuwe MOSSEL! verhalen schrijven. Ik heb mezelf er geweldig mee geamuseerd (en mijn vrouw ook, tijdens het proeflezen). Fans van de reeks kunnen gerust zijn, het gaat er weer heftig aan toe! Als de stoppen met stinkende rook doorslaan, en het beest binnenin ontwaakt.

Wel, dan weet zelfs ik als schrijver niet altijd wat er gaat gebeuren.

Geloof het of niet, de afloop van de verhalen heeft mij meermaals verrast.

Het was niet heel de week absurde situaties en BOZE personages (echt HEEL BOOS). Op het einde van de week heb ik de wereld der boosheid achter me gelaten, en een mezelf in de duisternis van een nieuw INFINITUS MEMORIAS kortverhaal gestort. Scary stuff, dat ik toch echt even nadrukkelijk uit mijn hoofd moest zetten nadat ik klaar was met schrijven.

Daarnet zaten mijn vrouw en ik te lunchen (thuis op de zetel).

Ik zei haar: stel dat ze hier ooit computergames van zouden maken.

Stel dat je als speler in de duistere wereld van INFINITUS MEMORIAS moet ronddwalen en je kan de verhalen interactief beleven. Man, dat zou echt freaken zijn! Ik ben niet zeker of ik het zelf wel zou spelen. De verhalen schrijven is één iets. Rondlopen (ook al is het virtueel) in die diepe duisternis, waar op elk moment een gruwel uit het verleden uit kan terugkeren. Ja, dat is toch net wat anders. Laat staan dat het ooit mogelijk is om met een VR-bril op je snoet in de INFINITUS MEMORIAS wereld rond te lopen (eerder rennen voor je leven, waarschijnlijk).

Ik zou het niet aanraden voor mensen met een zwak hart (of een zwakke blaas).

Het is in elk geval een bijzonder fascinerende wereld om in te schrijven.

Tot nu toe ben ik nog niet heel diep in INFINITUS MEMORIAS gedoken (bijvoorbeeld met een trilogie, of een lang serieverhaal) maar dat komt denk ik nog wel. Al weet ik niet wanneer dat dan precies zou zijn. Tenzij ik middenin een langer verhaal zit, weet ik vaak niet eens waar ik de volgende week aan ga werken. Wat ik wel al kan vertellen is dat ik met dit nieuwe INF-M verhaal aan vijf kortverhalen in totaal zit. Dus er zal een bundel komen. Als je nieuw bent in de reeks, en je wilt al de kortverhalen (tot nu toe) lezen, dan wacht je misschien best op de bundel.

Op dit moment zal hij wel enkel als E-Bundel verschijnen.

Momenteel brengen we even geen nieuwe paperbacks uit (om praktische redenen) maar vroeg of laat (hopelijk ergens volgend jaar al) komt dat wel terug op gang. We zullen dan bekijken of er een paperback met vijf INF-M kortverhalen komt. Of dat we wachten en meteen een bundel van tien kortverhalen uitbrengen. In elk geval, als je de verhalen eerder wilt lezen dan kan je de E-Bundel overwegen. Uiteraard zullen alle vijf de verhalen ook in Kobo+ te lezen zijn.

Let op: INFINITUS MEMORIAS is echt wel 16+ (horror).

Absoluut NIET voor jonge of erg gevoelige lezers!

Volgende week woensdag verschijnt SERIEUS GRAPPIG: De Eerste E-Bundel. Een collectie van vijf HUMOR kortverhalen. Alle vijf de verhalen zijn eerder al eens uitgegeven, maar behoorden toen nog niet tot een reeks. We hebben ze nu ondergebracht in de SERIEUS GRAPPIG reeks. Ook de individuele verhalen zijn opnieuw uitgebracht en hebben een nieuwe cover. En ja, dat is echt een dame die omhoog vliegt nadat ze een wind lost. Als je dat té vindt, lees dan beter niet de verhalen in die reeks. Serieus, de cover past behoorlijk goed bij de verhalen in de reeks.

Hieronder de cover van de (heruitgegeven) bundel, en de flaptekst.

Trek je broek op en hijs de vlag! Peeters Bjorn presenteert zijn alles-in-één-pot humorreeks: SERIEUS GRAPPIG! Vol kortverhalen die de auteur trots maken, en zijn vrienden beschaamd. Soms subtiel. Soms maniakaal. Gegarandeerd niet goedgekeurd door je deftige tante (wat zullen de mensen denken!). Dus plof je neer op de sofa (of waar dan ook) en laat de rest zich maar schamen. Deze reeks is genieten met een grijns van oor tot oor, en dat verdien je!


In SERIEUS GRAPPIG: DE EERSTE E-BUNDEL krijg je de vijf eerste verhalen uit de reeks, voor een plezierig prijsje. Maak al maar wat tijd vrij in je dag, want dit wordt lachen!

Deze bundel bevat:

Roze Garnalen

Adieu!

Ontbijt Voor De Koning

De Gouden Jaren

Baby Ik Love Van Jou

De SERIEUS GRAPPIG reeks is 16+

BUNDEL (Humor)

 

Daarmee komen we weer aan het einde van deze blogpost.

Deze schrijver denkt erover om even met de fiets te gaan rijden, misschien tot bij de winkel. Wie weet doe ik daar weer inspiratie op voor een MINDER GELDZORGEN episode. Niet dat ik daarom naar de winkel rijdt. Maar inspiratie is overal, altijd. Tja, als ik behalve inkopen weer ideeën voor een nieuwe episode meebreng (of een nieuw verhaal) dan merk jullie het binnenkort wel.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

 

PS: Ik heb de pompoenen op de foto niet zelf uitgesneden. Meer zelfs, ik ken de pompoenen op de foto helemaal niet. Wat is er daar aan de hand? Ik weet het eerlijk waar niet. Maar die kleine ziet er niet echt te vertrouwen uit. Er zit een verhaal in die foto! Iemand zin om het te schrijven?


FOTO ©: MicEnin| Depositphotos.com