HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 4

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

EERST OP KOT, DAN HEEL BOOS

Ook schrijvers moeten gezond blijven. Dus doet ondergetekende schrijver de laatste tijd meer moeite om uit zijn schrijversstoel te komen, en wat meer beweging te nemen. Ik heb mezelf een stappenteller aangeschaft, en dat helpt. Elke ochtend een half uurtje trainen (binnen in huis) en minstens één keer per week Judo vormen de andere pijlers van het ‘schrijver in vorm’ project.

Een gezonde schrijver kan nog lang blijven schrijven.

En voetballen met zijn kinderen (zonder te sterven aan ademnood).

Dus minder neerzitten en meer bewegen. Dat betekent niet dat ik veel minder schrijf. Ik probeer de uren dat ik neerzit in plaats van iets (lichamelijk) actief te doen, voor te behouden voor schrijven en gerelateerd werk. Deze week waren het humorverhalen. En lol dat ik eraan heb beleefd! Ik lach niet bij elk humorverhaal dat ik schrijf. Maar deze week moest ik meer dan eens lachen.

Het gaat er dan ook heftig aan toe!

Eerst heb ik twee OP KOT verhalen geschreven, om een reeks van vijf compleet te maken. In die vijf kortverhalen is het uitgangspunt steeds hetzelfde. Een jonge vrouw (twee, in het eerste verhaal) neemt de trein naar de stad. Om op zoek te gaan naar een leuke kamer. Een plaats die ze thuis weg van huis kan noemen, wanneer ze haar studies aan de universiteit aanvangt.

Dat is het uitgangspunt van elk van de vijf verhalen.

De meiden zijn echter heel verschillend.

Dus ontspoort het verhaal op heel verschillende manieren. Van misbegrepen flirten, priesters met een enorm kruis, eco-onlogische liften, en parkeerplaatsen voor blindengeleidehonden. Tot prille maar hopelijk veelbelovende nieuws vriendschappen. Het is de OP KOT reeks, dus de humor is gekruid met peper en niet geschikt voor jonge lezers. Of boekbesprekingen.

En dan waren er de MOSSEL! verhalen.

Mensen die boos worden. Maar dan echt HEEL BOOS. Kortsluiting tussen de oren, trein van de rails en verfborstel-in-je-neus-boos. Dat is het uitgangspunt van de MOSSEL! reeks. Fantastisch leuk om te schrijven, dat kan ik je wel zeggen! Het eerste verhaal in de reeks is al te koop. Het tweede had ik een tijdje geleden geschreven. Deze week heb ik nummers drie en vier geschreven en het gaat er weer stevig aan toe! Alle remmen los humor (en BOOSHEID) voor kortverhalen die je niet snel meer zal vergeten. Ikzelf heb me er in elk geval ontzettend mee geamuseerd.

En Eline (mijn vrouw) heeft haar stempel van goedkeuring gegeven.

Wel, nog niet wat dat laatste verhaal betreft. Dat is maar net afgewerkt (letterlijk, een half uur of zo voor ik deze blogpost schrijf) dus ze heeft nog niet de kans gehad om het te lezen. Maar ik denk dat ze het wel amusant zal vinden. Het gaat over een politieman met een heel klein patrouillewagentje die zich… wel ja, je kan het wel raden. Die zich HEEL BOOS maakt. Terecht of niet, daar moeten jullie zelf maar over oordelen! Voor mij is het nu voorwaarts naar MOSSEL nummer vijf.

Er zal ook een E-bundel met alle de vijf verhalen in verschijnen.

Nadien komt er ook een paperback editie, maar wel een tijdje later.

Nieuwe paperbacks staan even ‘on hold’ maar dat verhaal is voor een andere keer.

Volgende week woensdag verschijnt episode 2 in de YNA reeks. De belevenissen van een groepje jonge meiden die besluiten het groot te maken als muzikanten. Humor en Slice Of Life. De humor is niet zo gepeperd als in sommige van mijn andere reeksen (zoals MOSSEL!) maar fans van OP KOT zullen dit ook wel smaken. Meiden, vriendschap en muziek! De YNA reeks telt voorlopig nog maar twee episodes, maar wanhoop niet! Er komen meer episodes :-)

Hieronder de cover van episode 2, en de flaptekst.

Draai het volume maar hoger, want de meiden van YNA gaan helemaal los! Muziek, ambitie en gevoel voor humor. Heeft een meid meer nodig om een wereldwijd megasucces te worden? Oh ja, talent natuurlijk! Geen probleem, de meiden van YNA hebben het! Laat succes en faam maar komen! Maar meisjes, zo simpel is het niet! Gelukkig laten de vriendinnen zich niet ontmoedigen. En wie weet, als hun leven niet al te vaak van de rails vliegt, wordt YNA misschien toch een muzikaal succesnummer!

In ONVERWACHT DEUNTJE haalt KLARA de dagen van de week door elkaar en betaalt er een hoge prijs voor! AURELIE schaamt zich om de verkeerde reden, en bewijst dat ze niet altijd zonder bh rondloopt (alleen tijdens haar optredens). Een tragisch liefdesverhaal betovert heel wat mensen, en dat werkt op de zenuwen van alvast één iemand! Ontdek in deze hilarische tweede episode hoe KLARA en AURELIE bevriend raakten (soort van) en waarom regen slecht nieuws is! Go YNA!

SERIEVERHAAL (Slice Of Life / Humor)

Daarmee is deze blogpost weer zo goed als ten einde.

Nu is het stilaan tijd voor mij om naar de kunstwinkel te gaan. Want deze schrijver heeft enkele dagen geleden beslist om behalve de pen, ook het tekenpotlood (weer) ter hand te nemen. Dus hop naar de winkel. Zodat ik tijdens de volgende tekenles het nodige materiaal bij de hand heb!

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

 

PS: Het meisje op de foto is niet mijn dochter. Ik heb geen idee waarom ze haar tong uitsteekt. Misschien zei iemand haar dat ze geen schrijfster van grappige verhaaltjes kan worden. Dat ze beter een serieus beroep zoekt. In dat geval, is haar antwoord het juiste. Ik zou net hetzelfde doen!


FOTO ©: AnoushkaToronto | Depositphotos.com