HÉ BJORN, WAT SCHRIJF JE NU WEER? – EPISODE 2

NIEUWS UIT HET (SCHRIJVERS)LEVEN VAN PEETERS BJÖRN

DE EERSTE SCHOOLWEEK

De eerste week van het nieuwe schooljaar zit er alweer op. Ook ten huize van deze schrijver gaat het er tijdens de eerste schoolweek even wat drukker aan toe. En dan was er nog de microbe die had besloten om deze week bij ondergetekende schrijver op bezoek te gaan.

Geen hartelijk bezoek, dat kan ik je verzekeren.

Maar door een strak schema aan te houden is het me gelukt redelijk wat te schrijven.

Ik heb een nieuwe reeks van vijf kortverhalen afgewerkt. Emotionele verhalen, die voor mij niet makkelijk waren om te schrijven. Niet zozeer vanuit technisch oogpunt, maar omwille van de intense en moeilijke emoties die ermee gepaard gingen. Niet dat het donkere verhalen zijn. Integendeel, het zijn verhalen van hoop en troost. Maar de emotionele onderstroom ervan is intens emotioneel, en dat maakt het emotioneel uitputtender om ze te schrijven.

Om die reden heb ik meteen tot het einde van de reeks geschreven.

Ik kon de verhalen ook verspreid over meerdere weken of maanden schrijven. Maar dan zou ik ze toch maar met me meedragen en dat zou emotioneel uitputtender zijn geweest dan meteen tot aan het einde van de reeks schrijven.

Denk ik.

Klinkt allemaal redelijk vaag, ik weet het.

Maar ik wil nu nog niets heel concreet vertellen over de verhalen. Misschien omdat het voor mij te kort geleden is dat ik ze heb geschreven. Dan sluit ik mezelf er vaak voor een tijdje voor af, zodat alles kan bezinken. Hoe dan ook, het zal denk ik niet heel lang duren voor ze op het publicatieschema belanden, en ik er hier op de website wat meer over vertel.

Mijn vrouw moest deze week naar een schoolvergadering.

Ik ben zelf niet meegegaan, maar toen ik het er nadien met haar over had, kreeg ik een idee.

Nadat ik de volgende dag terugkwam van school (dezelfde waar mijn vrouw de avond voordien op vergadering was geweest) ben ik met het idee aan de slag gegaan. En dus verschijnt er binnenkort weer een nieuw humor kortverhaal. Het zal deel uitmaken van de Serieus Grappig reeks, want al bij al is het nogal een… euh… absurd verhaal. Iets met kleine toiletten en grote problemen.

En poppen die in de (speelgoed)oven belanden.

Als je dat verhaal leest (wanneer het binnenkort verschijnt) dan geloof je niet dat ik in staat ben om serieuze, laat staan hartroerende verhalen te schrijven. Lezers die van mijn meer serieuze verhalen houden, zijn bij deze gewaarschuwd. Maar net daarom was het leuk voor mij om dit verhaal meteen na de emotionele reeks van eerder op de week te schrijven.

Omdat het zo compleet en totaal anders was.

Kwestie van weer in evenwicht te komen.

Op woensdag verschijnt er na lang wachten een nieuwe Majoor Maya kortverhaal. Als je houdt van historische avonturenverhalen. Of van bikkelharde dames die WO2 helpen winnen door geheime opdrachten uit te voeren en Duitse soldaten koud te maken. Dan moet je misschien eens een Majoor Maya verhaal proberen. Later dit jaar verschijnen er nog Majoor Maya verhalen. Je kan ook wachten tot de eerste bundel van vijf verhalen verschijnt, in December van dit jaar.

Hieronder heb je de cover en de flaptekst voor het verhaal dat volgende week verschijnt.

Een van ‘s werelds meest verwoestende oorlogen houdt de wereld in zijn greep. Europa kreunt onder het juk van de Duitse bezetters. Majoor Maya riskeert haar leven om de Nazi’s in het geheim te bestrijden. Sabotage, spionage, ontvoering, alle middelen zijn goed om de vijand te schaden. Met onschuldige burgers in de buurt valt dat niet mee, maar de bikkelharde Majoor Maya geeft nooit op voordat de missie is volbracht

In DE ARCHEOLOOG gaat Majoor Maya aan boord van een passagierstrein om een belangrijke opdracht uit te voeren. De trein wemelt van de Duitse soldaten, en ze moet rekening houden met de vele burgers die met de trein meerijden. Maar het ziet er niet naar uit dat Maya haar missie zonder bloedvergieten zal kunnen voltooien.

KORTVERHAAL (Actie / Avontuur)

Dat is het dan weer voor mijn blogpost van deze week.

Waar jullie ook zijn, ik hoop dat jullie een ontspannen en fijn weekend hebben :-)

 

PS: Ik ben niet de man op de foto. Maar dat is hoe cool ik me voel als iemand mij zegt dat ik een goed verhaal heb geschreven.

 

FOTO: VitalikRadko | Depositphotos.com